Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index Forum Eerste Wereldoorlog
Hét WO1-forum voor Nederland en Vlaanderen
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   WikiWiki   RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken   InloggenInloggen   Actieve TopicsActieve Topics 

Gilets jaunes et CRS s'affrontent............

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index -> WO1 in het nieuws Actieve Topics
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
TandoriniGeregistreerd op: 11-6-2007
Berichten: 7054

BerichtGeplaatst: 04 Dec 2018 8:39    Onderwerp: Gilets jaunes et CRS s'affrontent............ Reageer met quote

Gilets jaunes et CRS s'affrontent autour de la tombe du Soldat inconnu

POLITIQUE - "Les gilets jaunes triompheront", pouvait-on lire ce samedi 1er décembre, tagué sur l'Arc de Triomphe dans un nuage de gaz lacrymogènes. Alors que le dispositif policier mis en place visait à empêcher les casseurs de sévir sur les Champs-Élysées, la place de l'Etoile à Paris, l'Arc de Triomphe et même la tombe du Soldat inconnu se sont mués en terrain d'affrontement inédit entre des contestataires arborant des gilets jaunes et les forces de l'ordre.

C'est en haut des Champs-Élysées, sur le rond-point de l'Étoile, que les premiers heurts ont éclaté tôt ce matin, aux alentours de 8h45, quand des manifestants ont, selon une source policière, tenté de forcer un barrage. Les forces de l'ordre ont alors répliqué par des tirs de lacrymogène et des camions à eau.

Très vite, les affrontements se sont fixés sur ce lieu emblématique de la capitale, plongeant l'Arc de Triomphe dans un épais nuage de gaz lacrymogènes. Visés par une pluie de projectiles et parfois de coups, les CRS ont dû parfois battre en retrait face à une nuée de gilets jaunes.

Une banderole "Gaulois réfractaires" a été tendue près du monument, en référence à l'expression utilisée par le chef de l'État Emmanuel Macron pour évoquer la supposée réticence des Français face aux réformes. Autour de la flamme du Soldat inconnu, qui repose sous l'arc de Triomphe, des manifestants casqués et encagoulés ont entonné la Marseillaise, dans un climat extrêmement tendu. Des barrières avaient été installées autour de la flamme mais elles ont été déplacées, certaines étant éjectées par des manifestants. Certains gilets jaunes ont toutefois fait barrage de leur corps en s'asseyant autour du tombeau du Soldat inconnu, aux cris de "anti-casseur" et "pacifiste".

verder lezen:

https://www.huffingtonpost.fr/2018/12/01/gilets-jaunes-et-crs-saffrontent-autour-de-la-tombe-du-soldat-inconnu_a_23605897/?fbclid=IwAR0Fz6dOxCSh_63UKrzUOdIOkbw4e4Qw-NnAS2l6Fn8JFt53fYX4x3gIB74
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
Patrick Mestdag
Moderator


Geregistreerd op: 30-5-2005
Berichten: 5786
Woonplaats: De Pinte

BerichtGeplaatst: 04 Dec 2018 9:55    Onderwerp: Reageer met quote

Bravo aux GiletsJaunes qui ont fait rempart de leurs corps en chantant la Marseillaise pour protéger la flamme du soldat inconnu contre les casseurs.
Vous êtes le peuple de France se dressant contre la racaille


En gelukkig maar…
op TV beelden zag ik hoe een Gilet jaune , een vermeende casseur, die de bloemen op de tombe aan het wegnemen was en erop liep, een vuistslag van je welste op z’n kinnebak uitdeelde .
Goed dat er nog mensen tussen zaten die hun verstand behielden en het graf afschermden .
Want errond en erin, en op de Arc de Triomphe was het minder fraai .
Zelfs Marianne moest eraan geloven en werd une gueule cassée,

Dat gespuis vernield de symbolen die voor la levée en masse staan ( de volksopstand)
Ze vernielen hun eigen symbolen Confused Confused
Imbecilen … geen stuk beter dan Daesh of ISIS …. La racaille ….plunderaars ……barbaren .
Wraakroepend is dit alles .

We zullen het nooit leren ....Zucht !

_________________
Verdun ….papperlapapp! Louis Fernand Celine
Ein Schlachten war’s, nicht eine Schlacht zu nennen“ Ernst Junger .
Oublier c'est trahir ! marechal Foch


Laatst aangepast door Patrick Mestdag op 04 Dec 2018 22:54, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
Binkske007
Moderator


Geregistreerd op: 8-4-2008
Berichten: 3970
Woonplaats: Turnhout (België)

BerichtGeplaatst: 04 Dec 2018 12:25    Onderwerp: Reageer met quote

Wat een stel idioten Mad Yvonne blik
_________________
"They shall grow not old, as we that are left grow old" poppy
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Eric '14-'18Geregistreerd op: 19-11-2010
Berichten: 2660
Woonplaats: in een oude Hanzestad

BerichtGeplaatst: 04 Dec 2018 13:34    Onderwerp: Reageer met quote

De scheiding van demonstreren en rellen is vaak flinterdun in zo'n massa. Het begint goed totdat de verkeerde mensen erop komen. De beroepsrellers die altijd vooraan staan om rottigheid uit te halen.

Demonstreren is prima, maar blijf van eigendommen (privé of overheid) af.

ps. dat van die bloemenjatter had ik wel willen zien hoe die een knal kreeg.

_________________
In a foreign field he lay. Lonely soldier, unknown grave. On his dying words he prays. Tell the world of Paschendale.
lyrics: Iron Maiden
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
TandoriniGeregistreerd op: 11-6-2007
Berichten: 7054

BerichtGeplaatst: 04 Dec 2018 18:11    Onderwerp: Reageer met quote

Op youtube

https://youtu.be/jx8CjZv8-HA
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
coert65Geregistreerd op: 10-2-2017
Berichten: 86
Woonplaats: Puttershoek, Nederland.

BerichtGeplaatst: 04 Dec 2018 19:23    Onderwerp: Reageer met quote

Bedankt voor het delen van het filmpje...
Je kon hier duidelijk zien wat anderen voor me ook al gepost hebben, de demonstranten die niet op rellen uit waren en het graf beschermden, en de relschoppers die alleen op vernielen uit waren. Men is het, begrijpelijk flink zat in Frankrijk, het verhogen van accijnzen en de rest van de verhogingen, waardoor de gewone man steeds minder te besteden heeft. En aan de geeuwhonger komt. Ook hier in Nederland, en andere landen om ons heen gebeurd dit, alleen zijn wij niet zo van het demonstreren, zoals ze dat in Frankrijk al lang wel zijn en waren. Ik vrees alleen, dat door de politiek, die vanuit Europees beleid doorgedrukt word, de onvrede alleen maar groter gaat worden. En we dit soort taferelen vaker gaan zien, ook bij ons. Kijk bijvoorbeeld naar het verdrag van Marrakesh, dat er waarschijnlijk gewoon doorgedrukt gaat worden. Zet de deur nog maar verder open voor nog meer kanslozen, die alleen maar de rest van hun leven waarschijnlijk aan het staatsinfuus zullen blijven hangen. En niets gaan bijdragen, ja, aan onvrede en beperkingen op onze cultuur, lees aanmerkingen erop. Begrijp me goed, ik als socialist hebt niets tegen anderen, maar eens houd het natuurlijk op.
En is de maat gewoon vol voor de werkende mensen, die hun bestedingspatroon sterk moeten bijstellen, en waarschijnlijk moeten doorwerken tot hun 70ste. Weinig meer vergoed krijgen aan zorgkosten, terwijl dat voor vele, heel vele nieuwkomers gewoon gratis is.

Mijn angst is, dat als de grens echt bereikt is, dit weleens heel naar kan aflopen. De Franse regering heeft dit waarschijnlijk ook door, want ze hebben gezegd dat die accijnsverhogingen niet door zullen gaan.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Percy ToplisGeregistreerd op: 9-5-2009
Berichten: 16288
Woonplaats: Suindrecht

BerichtGeplaatst: 04 Dec 2018 20:37    Onderwerp: Reageer met quote

Eric '14-'18 @ 04 Dec 2018 13:34 schreef:
De scheiding van demonstreren en rellen is vaak flinterdun in zo'n massa. Het begint goed totdat de verkeerde mensen erop komen. De beroepsrellers die altijd vooraan staan om rottigheid uit te halen.

Wáre woorden, Eric! In dit verband wil ik jullie de onderstaande column niet onthouden:

De gele hesjes dreigen ten prooi te vallen aan de brulapen en hooligans
Özcan Akyol - AD - 04-12-18

In Frankrijk ontaardden de frustraties van ‘de gele hesjes’, ook wel bekend als les gilets jaunes, in een anarchistisch verzetsspektakel, waarbij vernielingen, mishandelingen en plunderingen niet werden geschuwd. De protestbeweging, die onder andere tégen de kloof tussen arm en rijk is, baart president Emmanuel Macron veel zorgen, omdat een grote meerderheid van de Franse bevolking zich solidair met deze groep bezorgde burgers verklaarde.

Maar waar staan ze eigenlijk voor? Dat wilde ik graag weten, temeer omdat deelnemers aan de marsen tegenstrijdige signalen versturen, zowel op internet als in interviews. Dat ze ontevreden zijn, lijdt geen twijfel, maar de bron van hun hun chagrijn lijkt ondoorgrondelijk.

Omdat het slechte humeur van de beweging ook naar ons land is overgewaaid, dompelde ik me onder in statements en pleidooien in verschillende Facebookgroepen, op zoek naar de drijfveren van de gele hesjes. Dat zorgde voor wat verwarring.

Zo zat bijvoorbeeld één dame in haar hoekje heel keurig frustraties te uiten over het gebrek aan sociale huurwoningen en de veel te hoge brandstofprijzen, terwijl tegelijkertijd een vermeende bondgenoot van haar stampvoetend pleitte voor het sluiten van alle grenzen en terloops de NOS verweet dat die fakenieuws verspreidt.

lk moest denken aan het ontstaan van Pegida, vier jaar geleden bij onze oosterburen, toen grote mensenmassa’s zwijgend door straten wandelden of pleinen bezetten, teneinde hun onvrede kenbaar te maken. Die groep werd ideologisch uiteindelijk gekaapt door extremisten, die we tegenwoordig alleen nog zien als ze een stuk varkensvlees voor een moskee roosteren.

Dat gevaar ligt nu ook op de loer voor de gele hesjes. Wie tegen alles is, is uiteindelijk voor helemaal niets. Het gaat te ver om de grieven van deze nieuwe beweging te bagatelliseren, maar ze dreigt ten prooi te vallen aan de brulapen en hooligans die altijd wel in zijn voor wat stennis. De ravage is Parijs bewijst dat escalatie niet ondenkbaar is.

Daarom zou het voor de Nederlandse tak van de gele hesjes goed zijn als er een intelligente en charismatische voorman opstond die de rotte appels buiten de deur houdt. Maar bestaat zo iemand wel in Nederland? Ik vrees het niet.

https://www.ad.nl/binnenland/de-gele-hesjes-dreigen-ten-prooi-te-vallen-aan-de-brulapen-en-hooligans~a021f571/
_________________

“I hope you live a life you are proud of. If you find that you are not, l hope you have the strength to start all over again.
- F. Scott Fitzgerald
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
WattmanGeregistreerd op: 25-6-2008
Berichten: 210
Woonplaats: Den Haag

BerichtGeplaatst: 08 Dec 2018 11:10    Onderwerp: Reageer met quote

Percy Toplis @ 04 Dec 2018 20:37 schreef:
Daarom zou het voor de Nederlandse tak van de gele hesjes goed zijn als er een intelligente en charismatische voorman opstond die de rotte appels buiten de deur houdt.
Iemand die aan dit functieprofiel voldeed was in 1917 een zekere Vladmir Iljitsj Oeljanov in 1917, de man die - zoals in het Jalava lied wordt gezegd - "iets afwist van vuurtjes en stoomketels". (voor de liefhebbers vooral ook de gesproken inleiding beluisteren). Maar dan is het natuurlijk ook weer niet goed...
https://youtu.be/oe65t5m3cAU
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
UnterhundGeregistreerd op: 16-12-2014
Berichten: 217
Woonplaats: Eijsden

BerichtGeplaatst: 08 Dec 2018 20:59    Onderwerp: Reageer met quote

Zo iemand kan anno 2018 binnen no-time een kogel van rechts verwachten.

Maar kijk ook maar eens binnen deze (onze) kringen: ik vond uitgeverij Aspekt's serie 'De Grote Oorlog' een puike serie. Maar nu dat die opeens die bagger van Paul Cliteur gaan uitgeven, heb ik zo mijn bedenkingen ...

Voor alle duidelijkheid: als Tering Baudet een buikspreekpop was, dan had Cliteur zijn bruine arm in die zijn achterste!
_________________
Ik heb liever paard in m'n gehaktbal, dan een ezel in mijn regering.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
WattmanGeregistreerd op: 25-6-2008
Berichten: 210
Woonplaats: Den Haag

BerichtGeplaatst: 09 Dec 2018 9:42    Onderwerp: Reageer met quote

Als we het toch ook over klassiekers hebben, deze is ook wel aardig, nieuwsbericht van 8 december 2018:
https://www.nu.nl/binnenland/5618426/protesten-gele-hesjes-in-nederlandse-steden-verlopen-rustig.html
citaat: "Ze droegen pamfletten met de opschriften 'Laat ons samen strijden voor de toekomst van onze kleinkinderen' en 'Een vinger kun je breken, een vuist niet'. "

Die laatste is terug te voeren op de gevleugde uitdrukking van Ernst Thälmann (1886-1944), leider van de Kommunistische Partei Deutschlands.
Zie de opening van https://www.youtube.com/watch?v=AzBCiyDkXPw
Beelden uit de film Ernst Thälmann, Sohn seiner Klasse, een fascinerend stukje DDR propaganda met indrukwekkende enscenering van massabewegingen. Wellicht het volgende angstbeeld dat Paul Cliteur van zich kan gaan afschrijven...

Enfin, zit niet Poetin, maar het geharde kader van de KPD achter de gele hesjes? Een ragfijn spel. Cool
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index -> WO1 in het nieuws Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group