Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index Forum Eerste Wereldoorlog
Hét WO1-forum voor Nederland en Vlaanderen
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   WikiWiki   RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken   InloggenInloggen   Actieve TopicsActieve Topics 

Interview met Roma

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index -> FEW user interview Actieve Topics
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Lingekopf
Bismarck


Geregistreerd op: 19-10-2006
Berichten: 16013
Woonplaats: Binnen de Atlantikwall en 135 km van het WO1-front

BerichtGeplaatst: 23 Jul 2008 15:52    Onderwerp: Interview met Roma Reageer met quote

Personalia:

Usernaam: Roma

Echte naam: Robert Marien

Leeftijd: 59

Woonplaats: Gijverinkhove, deelgemeente van Alveringem, West-Vlaanderen, België

Beroep: Gepensioneerd militair

Hobby’s:

Buiten WOI uiteraard kan ik mij vooral bezighouden met tennis (amateurniveau!!!), beeldhouwen, fietsen (bij windstil weer!) en vooral genieten van een heerlijk streekbiertje op een zonnig terras.


Opa Roma....

WO1 algemeen:


Wat is je interesse voor wereldoorlog 1 en waarom?

De oorlog in zijn geheel. Hoe het mogelijk was dat, toch geciviliseerde landen als Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en zoveel andere, zich uiteindelijk ‘in de haren’ vlogen en daarbij als het ware elk respect voor de mens zelf uit het oog verloren.
Tot wat “de mens” in staat is als het om macht en winstbejag van de ‘groten’ gaat en hoe de ‘kleine’ zich in die vicieuze cirkel laten meesleuren.


Hoelang ben je al geïnteresseerd in wo1?

Bijna veertig jaren. Het begon allemaal in mijn studententijd…

Hoe ben je aan WO1 gekomen?

Bij mijn militaire opleiding hoorde o.a. een cursus Krijgsgeschiedenis. Deze lijvige brok behandelde de voornaamste veldslagen gaande van de slag bij Cannae in 216 VC tot en met een deel van de Vietnamoorlog (die was nog volop bezig toen ik afstudeerde).
Aan deze cursus hield ik drie ‘hobby’s’ over: de napoleontische oorlogen, de Amerikaanse burgeroorlog en de Eerste Wereldoorlog. Uiteindelijk bleef wegens tijdsgebrek enkel WOI over.


Wat vind je het meest fascinerende aan WO1?

Zoals voorheen reeds min of meer aangegeven; hoe zo’n oorlog een mens kan aanzetten tot het bedenken, uitvinden van nieuwe, nog moorddadiger wapens en het ontwikkelen van nieuwe en meer perfecte werktuigen. Kortom, nooit eerder in de geschiedenis kende de industrie en meer bepaald de wapenindustrie zo’n enorme opgang.

Verzamel je ook rond WO1 (militaria, boeken etc.), speel je games, modelbouw?

Alhoewel ik een zeer beperkte verzameling heb ben ik echt geen verzamelaar. De items die ik bezit heb ik ofwel gekregen ofwel gevonden. Met gevonden bedoel ik dat in de letterlijke betekenis van het woord. Er is nooit een spade, laat staan een metaaldetector aan te pas gekomen.
Zoals vroeger reeds in een topic vermeld, vond ik de meeste zaken (ontstekingsbuizen, knopen, gespen, bestek, enz…) op het militaire domein van het kamp Lombardsijde, gelegen aan de IJzermonding, Belgische kust. In 1917 vond op die plaats ‘Operation Strandfest’ plaats.

( http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/viewtopic.php?t=9903&highlight=operatie+strandfest )

Na het overgrote deel van mijn militaire loopbaan in Duitsland te hebben gediend kreeg ik de eer om mijn laatste vijf actieve jaren in deze kazerne bij het 14 Regiment Luchtdoelartillerie aan de slag te gaan.
Tijdens die paar jaren werd een deel van het militaire domein (toen zo’n 172 ha groot) omgevormd tot wat nu het natuurreservaat IJzermonding is. Tijdens de middagpauzes ging ik meestal wandelen op de plaatsen die nu enkel nog met natuurgids begaanbaar zijn. Het is ongelofelijk wat er daar nog in het zand zit. Zoals gezegd, een spade kwam er echt niet aan te pas.

Wat modelbouw betreft, ben ik de trotse eigenaar van een maquette van een Mark IV tank , gekregen als afscheidsgeschenk van mijn manschappen, en een Whippet-tank die ikzelf zeer amateuristisch in elkaar kon knutselen.

Ik heb wel enkele boeken over WOI, maar in feite ben ik geen lezer. Indien ik over iets meer wil weten ga ik naar de bibliotheek of raadpleeg ik het internet. Een boek gebruik ik in feite enkel wanneer ik geen slaap kan vatten en daar ben ik echt niet trots op.
(Toch even meegeven dat ALLE boeken van een zekere Richard H. door mij meermaals werden uitgelezen … dat was dan eerder bedoeld om wakker te blijven. puh )


Welke gebeurtenis uit WO1 spreekt jou het meeste aan en waarom?

Eigenlijk heb ik hier geen “favoriet”.
Maar het Kerstbestand in 1914 spreekt me wel aan. Het staaft hetgeen ik hiervoor reeds aanhaalde: het was een oorlog tussen politieke leiders en militaire (meestal carrièrebeluste) bevelhebbers waarin de gewone soldaat/burger een zielig pionnetje was.


Heb je een mooi verhaal/anekdote o.i.d. die je zelf hebt meegemaakt m.b.t. WO1?

Een echte anekdote daarover heb ik niet, maar ik weet nu met zekerheid dat ik mijn vrouwtje nooit ofte nimmer nog naar de streek van Verdun krijg. Enkele jaren geleden heb ik haar toen als het ware gedurende een ganse week in bar slecht herfstweer van de ene loopgraaf naar de andere bunker meegezeuld en daar heeft zij op slag een “Verdun-afkering” gekregen. Toch ben ik nadien nog alleen mogen gaan … Smile

Over welke WO1 onderwerp wil je (het komende jaar) meer te weten komen?

Ik heb echt geen bijzondere voorkeur.

Bezoek je wel eens het front en zo ja waar dan en wat is je favoriete deel van het voormalig front?

Omdat ik nu zowat midden tussen Nieuwpoort en Ploegsteert woon heb ik het Belgische stukje westelijk front wel binnenste buiten gekeerd. Dit jaar ga ik, waarschijnlijk voor de laatste maal, naar het Isonzofront in Slovenië, het voormalige front tussen Italië en Oostenrijk-Hongarije. Zeer indrukwekkend en totaal anders dan “onze” modderige loopgraven.


Over FEW:

Hoe ben je op FEW terecht gekomen?

Reeds voor het forum van start ging werd ik gecontacteerd met de vraag om deel te nemen. Ik weet niet meer precies door wie maar ik vermoed dat het Hauptmann was.

Wat is je favoriete stukje van FEW?

Ik heb echt geen favorieten in de forumitems.


Hoe bevallen de crewleden je?

Ondanks het feit dat er (zware = zacht uitgedrukt) meningsverschillen waren, vind ik dat de crew het prima doet.
Ze verdienen allen een pluim op de hoed! En dit komt uit mijn binnenste, dit is gemeend.

(bedankt voor het compliment! LK)

Hoe zie je het forum?

Als een verzamelplaats van mensen die eenzelfde interesse delen en waar je kunt bijleren.

Wat vind je van de forum-meetings?

De eerste forummeetings heb ik quasi allemaal meegemaakt en die vond ik zeer interessant. Ik leerde er de mensen kennen met wie ik (soms) urenlang in ‘discussie’ was, zij het serieus of minder serieus. Zelfs mijn niet-in-WOI-geïnteresseerde-eega Claudine kon die meetings best appreciëren. Vooral aan de nieuwjaarsbijeenkomsten in Breda houden wij mooie herinneringen over.

Zijn er dingen/activiteiten die FEW volgens jou zou moeten doen maar nog niet doet? En wat doen FEW wel wat niet moet?

Dit is een iets of wat lastige vraag omdat ik hier absoluut geen kritiek wil geven. Wat mij betreft doet FEW méér dan genoeg.
Men mag niet vergeten dat er momenteel meer dan 1.800 geregistreerde leden zijn. Deze zijn wel niet allemaal actief, maar het gaat hier toch over een min of meer grote groep mensen, allen met eigen opvattingen, meningen, standpunten en om voor zo’n grote groep “goed” te doen is zeer moeilijk.
De forumbijeenkomsten daarentegen, zonder plichtplegingen, moeten blijven doorgaan.


Welke inhoud mis je?

Voorlopig geen enkele, integendeel…

Welke inhoud kan je gestolen worden?

… dat zijn er een paar:
Modelbouw/War Games
Levende geschiedenis en Re-enactment
De Verzamelhoek


Zijn er dingen die verbeterd kunnen worden?

Moeilijke vraag, om niet in een oud zeer terecht te komen en weerom veel te kritisch te zijn, maar ik waag het er op.
Momenteel zijn er 20 moderatoren aangesteld voor 24 ‘Hoofdstukken’ die samen 79 onderverdelingen hebben. Slechts enkele van hen hebben een gespecialiseerde bevoegdheid zoals Spiling (Nieuwpoort), Frans (Diggers), Tony (DOVO), Madmaxmartin (DOVO), Sniper Snoop (Wiki), Vetje (Wiki) en Wvanrosm (Wiki).
Dat komt er in feite op neer dat slechts 13 moderatoren verantwoordelijk zijn voor zo’n 75 onderwerpen. Ik twijfel absoluut niet, en laat dat duidelijk zijn, aan de inzet van deze moderatoren, maar dat moet voor hen meer dan een full time job zijn. Ik kan mij echt niet voorstellen dat zij de mogelijkheid hebben om alles wat op het forum neergepend wordt na te lezen.


Hoe zie je je eigen rol bij het forum en zijn er nog dingen die je Bijv. op het gebied van Wiki, voor het forum betekenen?

Er is voor mij echt geen rol weggelegd op het forum. Mijn enige “rol” beperkt zich tot het lezen van de zaken die mij interesseren en af en toe inpikken op onderwerpen waar meer uitleg over wil of waar ik niet akkoord mee ben.
Voor de Wiki doe ik mijn pet af. In het begin heb ik er een hoop bijdragen aan geleverd, maar daar kruip veel tijd in. Daarom waardeer ik ten volle de inzet van de mensen die er echt aan werken.
Misschien bied ik mijn diensten terug aan tijdens de winterperiode…


Wat is het beste topic dat je zelf hebt geopend?

Heb ik ooit een serieus topic geopend?

Wat is jouw favoriete topic in het algemeen?

Ik heb echt geen favoriet.

Met welke FEW-er zou je een dag op pad willen?

Moeilijke vraag omdat ik een paar leden reeds persoonlijk ken en andere via postings.
Indien ik dan toch moet kiezen dan zou ik een gok doen op Richard omdat ik hem het meeste contact heb gehad. Maar op één voorwaarde: zonder zijn sleurhut!


Hoe moet volgens jou het forum er over vijf jaar uit zien?

Net hetzelfde als nu, maar zeker niet met nog meer users. Het familiaire van in het begin is er reeds lang af, maar met nòg meer leden vrees ik ervoor dat het meer en meer onpersoonlijk gaat worden. Maar wie ben ik?


Buiten FEW:

Wat is de laatste cd/DVD of boek die je hebt gekocht?

Laatste boek:
‘De koning, de keizer en de tsaar’, Catrine Clay, uitgeverij Manteau,
ISBN 978 90 223 2189 8
Laatste DVD’s:
- ‘Gettysburg’ van Ronald F. Maxwell, over de grootste artillerieslag uit de Amerikaanse burgeroorlog
- ‘The Pianist’ van Roman Polanski, over het leven van pianist W. Szpilman die de verschrikkingen in het Joodse getto in Warschau tijdens WOII overleeft.


Wat was je allertofste vakantie?

Dat waren er meerdere. Maar vooral deze als jonggezel in Italië bij mijn zus die er een hotel had en (maar dat ga ik hier niet te luid zeggen…) waar ik ‘s avonds “uitging” met de meiden die ik overdag leerde kennen.

Wat doe jij aan een beter milieu?

Thuis wordt het afval secuur gesorteerd en dat wordt wekelijks in het containerdepot afgeleverd. Keukenafval gaat naar de kippen.
Mijn echtgenote en ik zijn sedert bijna vier jaren gestopt met roken wat de peukenberg enorm heeft doen slinken.


Wat is je grootste ondeugd?

Mijn allergrootste ondeugd is zeker het feit dat ik een goed glaasje wijn of een lekker (zwaar) streekbiertje nooit zal afslaan. Zelfs een pittig slaapmutsje is niet te versmaden. Toch houd ik (bijna) altijd alles binnen de perken … wat sommige oudgedienden van dit forum ook mogen beweren.
Mijn tweede grootste ondeugd: indien ik het waag om ‘s avonds laat mijn headphones op te zetten om country muziek door mijn gehoorgangen te blazen, dan ben ik weg van deze wereld en dat kan duren tot zeer laat in de nacht of vroeg in de ochtend. Voor mij de beste manier om alle tellers terug op nul te zetten.


Wat is de beste plek om te wonen?

Best moeilijke vraag. Natuurlijk zeg ik; “de prachtige Westhoek!”. Maar er zijn zoveel meer beste plekken op deze aardkloot dus laat ik het filosofisch houden bij:
“De plekken waar de mensen in harmonie en vrede leven”.


Tenslotte: wat wil je de wereld nog vertellen? Dit is je kans.

Zeg “goedendag” tegen je medemens, loop met een glimlach rond en vooral; pieker niet teveel, daarvoor heb je later nog eeuwen tijd!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
RichardGeregistreerd op: 3-2-2005
Berichten: 13292

BerichtGeplaatst: 23 Jul 2008 16:12    Onderwerp: Reageer met quote

Leuk interview. Jammer dat verdere inside information over het roemruchte waskot ointbreekt. Dát is nou wat iedereen wil weten...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Fritz Kempf
Ere WikiMusketier


Geregistreerd op: 4-4-2006
Berichten: 10370
Woonplaats: Wipers (Ieper)

BerichtGeplaatst: 23 Jul 2008 16:20    Onderwerp: Reageer met quote

Zeer indrukwekkende intervieuw Roma. Wink Wink
_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Who is the real "Fritz Kempf"?

Ypres Salient on Pictures
Discover the Salient - Meet the men


FHSW Wikia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
ReinéGeregistreerd op: 4-11-2006
Berichten: 9798
Woonplaats: Zoetermeer

BerichtGeplaatst: 23 Jul 2008 16:55    Onderwerp: Reageer met quote

Mooi interview "opa" Roma! Cool
_________________
Did you imagine the final sound as a gun
(Porcupine Tree)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
vetjeGeregistreerd op: 30-5-2006
Berichten: 2310

BerichtGeplaatst: 23 Jul 2008 17:01    Onderwerp: Reageer met quote

Van veel zakens was ik reeds op de hoogte, elkaar toch al keer of 2 ontmoet. Smile

Leuk Intervieuw!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Yvonne
Admin


Geregistreerd op: 2-2-2005
Berichten: 45653

BerichtGeplaatst: 23 Jul 2008 17:15    Onderwerp: Reageer met quote

Leuk interview dit, bedankt!
_________________
Met hart en ziel
De enige echte

https://twitter.com/ForumWO1
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
Patrick Mestdag
Moderator


Geregistreerd op: 30-5-2005
Berichten: 5756
Woonplaats: De Pinte

BerichtGeplaatst: 23 Jul 2008 18:02    Onderwerp: Reageer met quote

Roma steeds mogen pruimen op de meetings toffe gast .
Alsook zijn ega , goede discussies gehad .
mooi interview .

@+
Patrick
_________________
Verdun ….papperlapapp! Louis Fernand Celine
Ein Schlachten war’s, nicht eine Schlacht zu nennen“ Ernst Junger .
Oublier c'est trahir ! marechal Foch


Laatst aangepast door Patrick Mestdag op 23 Jul 2008 18:03, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
MatthijsGeregistreerd op: 10-4-2008
Berichten: 1277
Woonplaats: Sommelsdijk

BerichtGeplaatst: 23 Jul 2008 18:02    Onderwerp: Reageer met quote

Mooi interview. Vooral dit citaat sprak me erg aan: Tot wat “de mens” in staat is als het om macht en winstbejag van de ‘groten’ gaat en hoe de ‘kleine’ zich in die vicieuze cirkel laten meesleuren.

Ik denk dat dit de diepere, filosofische laag achter de hele tragedie die Eerste Wereldoorlog heet, raakt.

Een aangename kennismaking in elk geval!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht AIM Naam
DesiréGeregistreerd op: 14-12-2007
Berichten: 398

BerichtGeplaatst: 23 Jul 2008 20:36    Onderwerp: Reageer met quote

Leuk interview....
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
geertGeregistreerd op: 2-6-2006
Berichten: 578
Woonplaats: Vlaanderen

BerichtGeplaatst: 23 Jul 2008 22:06    Onderwerp: Reageer met quote

Richard @ 23 Jul 2008 17:12 schreef:
Leuk interview. Jammer dat verdere inside information over het roemruchte waskot ointbreekt. Dát is nou wat iedereen wil weten...

ik wil anders wel wat meer over die sleurhut weten van jou. Smile
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
RichardGeregistreerd op: 3-2-2005
Berichten: 13292

BerichtGeplaatst: 24 Jul 2008 9:07    Onderwerp: Reageer met quote

Heb je voldoende plek op je erf? Dan organiseren we daar een forummeet!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
geertGeregistreerd op: 2-6-2006
Berichten: 578
Woonplaats: Vlaanderen

BerichtGeplaatst: 24 Jul 2008 9:09    Onderwerp: Reageer met quote

In die hut? Smile
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
RichardGeregistreerd op: 3-2-2005
Berichten: 13292

BerichtGeplaatst: 24 Jul 2008 9:38    Onderwerp: Reageer met quote

Je zou gek staan te kijken!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
MatthijsGeregistreerd op: 10-4-2008
Berichten: 1277
Woonplaats: Sommelsdijk

BerichtGeplaatst: 24 Jul 2008 10:09    Onderwerp: Reageer met quote

Ik kom in elk geval niet.... Neutral

Wink
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht AIM Naam
RichardGeregistreerd op: 3-2-2005
Berichten: 13292

BerichtGeplaatst: 24 Jul 2008 16:51    Onderwerp: Reageer met quote

Mijn hond

heeft een vraag: kun je iets meer over je knakworst vertellen?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Lingekopf
Bismarck


Geregistreerd op: 19-10-2006
Berichten: 16013
Woonplaats: Binnen de Atlantikwall en 135 km van het WO1-front

BerichtGeplaatst: 24 Jul 2008 17:00    Onderwerp: Reageer met quote

Heb je soms een slechte telefoonverbinding? Dan klinkt "knakworst" bijna als Waskot" Wink
_________________
"Setzen wir Deutschland, so zu sagen, in den Sattel! Reiten wird es schon können..... "
"Wer den Daumen auf dem Beutel hat, der hat die Macht."

Otto von Bismarck, 1869
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
RomaGeregistreerd op: 17-2-2005
Berichten: 5083

BerichtGeplaatst: 24 Jul 2008 21:12    Onderwerp: Reageer met quote

Richard @ 24 Jul 2008 17:51 schreef:
[/URL]

Dat is wel algemeen geweten bij mijn vriendinnen hé. Wisten jullie dat dan niet? speechless
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
RichardGeregistreerd op: 3-2-2005
Berichten: 13292

BerichtGeplaatst: 24 Jul 2008 22:24    Onderwerp: Reageer met quote

Schrikken ze niet van je geknak?

Laatst aangepast door Richard op 24 Jul 2008 22:32, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
PaddyGeregistreerd op: 9-11-2007
Berichten: 9280
Woonplaats: Idiot Trench, Dendermonde

BerichtGeplaatst: 24 Jul 2008 22:59    Onderwerp: Reageer met quote

Ondanks het "gezever" Cool aangename kennismaking met een berucht user Very Happy

Thx voor het lijntje tekst naar de "crew" toe Smile
_________________
Greetings from a Little Gallant Belgian:-)
Patrick De Wolf
http://ablhistoryforum.be/

There is a very fine line between "hobby" and "mental illness".
"We're doomed, I tell ye!"
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
RomaGeregistreerd op: 17-2-2005
Berichten: 5083

BerichtGeplaatst: 25 Jul 2008 10:57    Onderwerp: Reageer met quote

Richard @ 24 Jul 2008 23:24 schreef:
Schrikken ze niet van je geknak?


"Wat was je allertofste vakantie?

Dat waren er meerdere. Maar vooral deze als jonggezel in Italië bij mijn zus die er een hotel had en (maar dat ga ik hier niet te luid zeggen…) waar ik ‘s avonds “uitging” met de meiden die ik overdag leerde kennen. "

Die waren er wild van. Evil
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
RichardGeregistreerd op: 3-2-2005
Berichten: 13292

BerichtGeplaatst: 25 Jul 2008 11:11    Onderwerp: Reageer met quote

Quote:
Che di I sente il tempo pieno?


Quote:
È la mia salsiccia tedesca
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Regulus 1Geregistreerd op: 17-7-2005
Berichten: 12471
Woonplaats: Jabbeke, Flanders - Home of the Marine Jagdgeschwader in WW I

BerichtGeplaatst: 25 Jul 2008 19:49    Onderwerp: Reageer met quote

schater Ja,ja ! Knakwurst !
_________________
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
RomaGeregistreerd op: 17-2-2005
Berichten: 5083

BerichtGeplaatst: 25 Jul 2008 19:54    Onderwerp: Reageer met quote

Richard @ 25 Jul 2008 12:11 schreef:
Che di I sente il tempo pieno?

Daar versta noch ik, noch mijn Italiaanse schoonbroer, een bal van...

Richard @ 25 Jul 2008 12:11 schreef:
È la mia salsiccia tedesca

Dat betekent dan weer "Dit is mijn DUITSE worst... ????

Ik snap er echt geen reet van. Maar straks zend ik een fotootje van een ding waar al mijn vriendinnen verlekkerd op zijn... yummie

Wel even geduld oefenen hé. De spanning moet opgebouwd worden... speechless
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
TandoriniGeregistreerd op: 11-6-2007
Berichten: 7030

BerichtGeplaatst: 25 Jul 2008 21:54    Onderwerp: Reageer met quote

Roma @ 25 Jul 2008 20:54 schreef:
Richard @ 25 Jul 2008 12:11 schreef:
Che di I sente il tempo pieno?

Daar versta noch ik, noch mijn Italiaanse schoonbroer, een bal van...

Richard @ 25 Jul 2008 12:11 schreef:
È la mia salsiccia tedesca

Dat betekent dan weer "Dit is mijn DUITSE worst... ????

Ik snap er echt geen reet van.


Ikke wel... schater schater
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
mrs StanGeregistreerd op: 2-7-2007
Berichten: 4600
Woonplaats: Terneuzen

BerichtGeplaatst: 05 Aug 2008 20:44    Onderwerp: Reageer met quote

Nu pas je interview gelezen Roma. Leuk je zo wat beter te leren kennen! Leuk interview!

Greetz, Margreet Cool
_________________
"Those boys were lions led by donkeys" quoted by our friend Mike about the victims of shot at dawn
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index -> FEW user interview Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group