Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index Forum Eerste Wereldoorlog
Hét WO1-forum voor Nederland en Vlaanderen
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   WikiWiki   RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken   InloggenInloggen   Actieve TopicsActieve Topics 

Interview met Sniper Snoop

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index -> FEW user interview Actieve Topics
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Lingekopf
Bismarck


Geregistreerd op: 19-10-2006
Berichten: 16013
Woonplaats: Binnen de Atlantikwall en 135 km van het WO1-front

BerichtGeplaatst: 15 Nov 2008 19:22    Onderwerp: Interview met Sniper Snoop Reageer met quote

FEW User Interview Sniper Snoop

Personalia:

Usernaam: Sniper snoop

Leeftijd: 20

Woonplaats: Ieper

Beroep: Houtbewerker

Hobby’s buiten WO1:

Mountainbiken, Geschiedenis van Ieper en Ieper algemeen, Tweede Wereldoorlog, luchtoorlog, militaire begraafplaatsen en monumenten, gamen (als het maar First Shooters zijn 8) ), Wandeltochten (de 100km van Ieper en de Vierdaagse van de IJzer), bagpipes en fotografie.


Sniper met een net gejatte P8....

WO1 algemeen:

Waar komt je interesse voor wereldoorlog 1 vandaan?

Ik weet het precies niet meer. Toen ik als 7-8 jarig kind in de Torrepoortwijk woonde (Iets verderop ten Noorden van de Menenpoort), heb ik heel vaak de Last Post gehoord omdat het gebied tussen de Menenpoort en mijn huis nogal open was, met name de Vestingpoel. Ik ben later altijd naar de Last Post geweest tot ik naar Roeselare verhuisde. Ook al woonde ik daar aan het Munitieplein (Was een munitiedepot tijdens de Eerste of Tweede Wereldoorlog) had ik geen contacten meer met de oorlog. Mijn hobby was toen Märklin-treinen. Na twee jaar gewoond te hebben in Roeselare zijn wij verhuisd naar Elverdinge waar ik ook mijn middelbare periode zou beginnen in Ieper.
Toen ik mijn eerste computer kocht, had ik het spel Medal of Honor: Allied Assault. Die computer was niet zwaar, een goedkope computer, en kon geen zware games draaien. Mijn interesse was toen de Tweede Wereldoorlog, vooral scherpschutters en sluipschutters. Ik ging wat op zoek naar info. Toen ben ik begonnen met Linkpagina Wereldoorlog (http://wereldoorlog.linkoverzicht.be) en ben ik op zoek gegaan naar links. Ik herinner me nog dat ik “Links Wereldoorlog” typte in Google en dat het FEW op de eerste plaats stond. Ik heb me toen aangemeld en is mijn interesse in WO1 begonnen. Uiteindelijk is die vanaf 2007 enorm gegroeid. Ook ging ik naar begraafplaatsen in de buurt zoals de Bleuet Farm en de Ferme Olivier Cemetery. Tijdens de terugtocht van Ieper ging ik nogal eens naar de Solferino Farm Cemetery. Mijn school toen, het VTI-Ieper, leverde veel bijdragen aan beide wereldoorlogen, zoals een reis naar de Normandië en de herstelling van de bunkers op de Lettenberg. En nog heel wat punten. En zo is mijn interesse begonnen en ik ben nog altijd actief. Smileweer een bunker ontdekt...

Hoelang ben je al geďnteresseerd in wo1?

Ongeveer vanaf mijn 10e jaar.

Wat vind je het meest fascinerende aan WO1?

De techniek. De vliegtuigen toen en zeker de tanks. Terwijl de mannen boven in de koude lucht vochten met kogels rond hun oren, vochten de tankbemanningen in hete boxen met een beperkte ruimte terwijl de splinters rond hun oren vlogen. Het vliegtuig bestaat al heel wat jaren (Eerste vermelding was door Leonardo da Vinci 1451-1519) en maakte uiteindelijk tijdens de Eerste Wereldoorlog een enorme evolutie door. Toen de oorlog uitbrak, was het enkel een simpel verkenningsvliegtuig. Nog geen jaar later, begon men op elkaar te jagen. Op het einde van de oorlog waren ze zo gegroeid dat ze steden konden bombardeerden en zelfs al werden geallieerde toestellen uitgerust met raketten (Fusée Le Prieur of de Le Prieur-raket). De tanks werden tijdens de oorlog uitgevonden. De Marks waren “rijdende ruiten” en de Schneiders waren “rijdende wrakken”. Op het einde van de oorlog, waren ze al zo veranderd dat de Renault FT-17 compleet aangepast werd als de eerste tank met roterende toren. Uiteindelijk fascineert me ook het fronten-oorlog, vooral de bouw van de bunkers. Men staat bijna nooit bij stil dat een bunker bouwen toen geen pretje was. Het bouwen terwijl de vijand u bestookt. Vergeet niet dat het slagveld zeer vochtig was in bepaalde periodes zodat beton niet snel droogde. Daarom zul je mij altijd bij, in en op een bunker zien. Maar ook de soldaten aan het front. Wij klagen als wij ons een week niet gewassen hebben. Wij klagen dat wij het koud hebben terwijl onze verwarming actief is. Wij klagen dat we honger hebben, terwijl wij gewoon naar de winkel kunnen gaan. En we klagen meer dan dit. Tijdens de Eerste Wereldoorlog zaten de soldaten weken, maanden, ..... met luizen, niet gewassen en de rest weten jullie wel. Hoe die mannen toen hebben gevochten en geleefd hebben in deze toestanden is gewoon ongelooflijk!

Verzamel je ook rond WO1 (militaria, boeken etc.), speel je games, modelbouw?

Ik verzamel zeker. Wo1 en Wo2 Capebadges, medaillies, munitie (vooral kogels). Maar ook alles in verband met ABL (Van vroeger tot heden) en items die mij wel aanspreken. Ik game zeker. Momenteel hou ik bij drie games. Medal of Honor, Allied Assault (Spearhead), Modificaties van Battlefield 1942 (Battlefield 1918, Forgotten Hope, Forgotten Hope: Secret Weapons en Desert Combat) en Battlefield 2 (Battlefield 2 + modificaties Forgotten Hope, Operation Peacekeeper, Battlefield 1918 Airshow (Helaas niet actief in multiplayer) en US Intervention). Ik heb modelbouw gedaan, waaronder de Mark IV, Renault FT-17, Sopwith Camel en de De Havilland Airco DH.2, maar ik ben hiermee gestopt. Modelbouw is redelijk duur. Ik koop het modelbouw die reeds is gebouwd. Prima merk is de Forces of Valor. Helaas geen Eerste Wereldoorlog. Maar dit past ideaal bij mijn interesse in de Tweede Wereldoorlog.


Welke gebeurtenis uit WO1 spreekt jou het meeste aan en waarom?

Zoals eerder vermeld bunkers, begraafplaatsen, monumenten, Luchtoorlog, fronten oorlog en de tanks.

Heb je een aardig verhaal/anekdote o.i.d. die je zelf hebt meegemaakt m.b.t. WO1?

Ik heb zelf een soldaat mogen spelen toen wij in de winter van 2005 (als ik me niet vergis) de bunkers van de Lettenberg mochten renoveren met meer dan 2000 zandzakken. Wij hebben de laatste dag gedaan. Ik had toen een lichte jas aan, omdat ik niet kan werken met een dikke jas. Ik had toen ook mijn handschoenen vergeten en liep met een pet (zoals gewoonlijk). Die dag sneeuwde het. We hebben gewoon heel de namiddag in de sneeuw gewerkt. We waren met drie afdelingen: Elektriciteit, bouw en mijn afdeling de houtbrwerking. Natuurlijk was er maar een afdeling die voortdurend zeurde over de koude, electriciteit dus. Die dag vergeet ik niet. Die dag heb ik de momenten van de soldaten mogen beleven die tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Een andere verhaal was toen onze user Spilling en Johan van de Dreve, de Vampir Dugout opende voor het publiek. Iedereen had botten (laarzen) aan, ik niet. Ik had bergschoenen aan met een jeans broek. Toen ik daar beneden aankwam heb ik niet enkel de momenten van de soldaat toen mogen beleven die onder de grond verbleven, maar ook de momenten van een soldaat die een paar minuten in een loopgraaf stond met water. Mijn schoenen waren zo nat en zo zwaar dat ik toch eventjes bij stil stond hoe zwaar het toen was om uren in een loopgraaf te staan vol met water.

Over welke WO1 onderwerp wil je (het komende jaar) meer te weten komen?

Alles is welkom! Vooral de landen die niet vaak worden opgenoemd. België, Portugal, Servië, Zwitserland, de kolonies, Chinezen, en noem maar op. Maar ook het IJzerfront.

Je woont ongeveer aan het front, en je bezoekt er regelmatig delen van. Bezoek je wel eens andere delen van het front en zo ja waar dan en wat is je favoriete deel ?

Ik woon idd aan het front waar ik erg actief ben. Ik bezoek weinig andere fronten. Met de fiets is het bijna onmogelijk om een complete dag een ander front te bezoeken. Maar ik heb toch wel het IJzerfront wat mogen beleven die ik met de “Vierdaagse van de IJzer” en een paar users heb gedaan. Als ik me niet vergis, het Sommegebied met een paar users? (Dorpen zoals Fromelles en Albert.) En Poperinge, het leven achter het front. Verder bezoek ik weinig een andere fronten.


Snipe met zijn bike

Over FEW:

Hoe ben je op FEW terecht gekomen?

Google

Wat is je favoriete stuk van FEW?

Daar heb ik geen mening over.

Hoe bevallen de crewleden je?

Een paar rare kwasten maar is alles ok! Evil Toffe groep! (Rare kwasten? Lk)

Hoe zie je het forum?

Als een informatiebron en een communicatiemogelijkheid waar je allerlei info kan delen.

Bezoek je wel eens forum-meetings en zo ja, wat vind je ervan?

Ik probeer zoveel mogelijk meetings te doen in mijn regio. De laatste was Waterloo die zeer boeiend was. Tot nog toe waren ze allemaal geslaagd. Maar de beste is momenteel toch wel het Schots weekend. Vooral de avond achter het MMP met een Bagpipe-optreden. Momenteel ben ik zelf druk bezig met een meeting, maar dat is nog geheim!

Zijn er dingen/activiteiten die FEW volgens jou zou moeten doen maar nog niet doet? En wat doet FEW wel wat niet moet?

Ik heb geen suggesties.

Welke inhoud mis je?

Momenteel geen. Alhoewel de “vergeten” landen wel aan bod mogen komen.

Welke inhoud kan je gestolen worden?

Gestolen is een verkeerd woord. Ik heb minder interesse in de zeeoorlog maar lees het toch graag eens.

Zijn er dingen die verbeterd kunnen worden?

Ja, meer mensen die het Wikimania aanvullen. We moeten onze 1000st onderwerp zeker kunnen halen voor 2009! Dus mensen, klikken op Wiki en leveren!

Hoe zie je eigen rol bij het forum en zijn er nog dingen die je, behalve de Wiki waar je heel actief bent, voor het forum kunt betekenen?

Momenteel ben ik dus niet actief in de fotografie. Maar als ik een toestel kan bemachtigen, probeer ik heel wat foto's te nemen van begraafplaatsen. Ik probeer ook zoveel mogelijk het forum op de hoogte te houden over Ieper, met name werkzaamheden en evenementen.


en nog meer beton!

Wat is het beste topic dat je zelf hebt geopend?

Kan ik niet goed herinneren. Ik denk Zwitserland. Een nieuw topic maar een topic over een onderwerp dat men laat vergeten.

Wat is jouw favoriete topic in het algemeen?

Geen keuze. Alles wat mij boeit.

Met welke FEW-er zou je een dag op pad willen?

Ik ben met heel wat users op stap geweest. En allemaal bevallen ze me. Ik zou met iedereen wel eens op stap willen gaan.

Hoe moet volgens jou het forum er over vijf jaar uit zien?

Een database met allerlei informatie omtrent de Eerste Wereldoorlog.

Buiten FEW:

Wat is de laatste cd/DVD of boek die je hebt gekocht?

Het boekje “De Duitse militaire begraafplaats Menen 1914-1918”. Een nummer van het Heemkring Menen.

Wat was je allerleukste vakantie?

Vakantie met mijn klas in het schooljaar 2007-2008 in Madrid. We hebben daar drie keer overnacht. Buiten was het 24/7 actief; geen moment rust. Hier en daar wat drugsdealers, meiden die het graag met mannen doen voor het geld (je weet wel) en gokkers. In die vakantie heb ik slechts 8 uurtjes geslapen.
De uren die wij zouden moeten slapen, waren wij buiten tussen de Spaanse jongeren (Sommigen spraken Engels en sommigen enkel Spaans, dat ik kan verstaan omdat mijn oom in Spanje woont) maar ook in het Casino aan de overkant waar ik toch heel wat kluiten heb kunnen winnen (Blakjack). Maar ook de uitstap overdag. Spaanse geschiedenis zoals de Spaanse burgeroorlog, het Spaanse militaire museum en het Estadio Santiago Bernabéu. Een klein stadion op foto, een enorm stadion ter plaatse.


Wat doe je aan een beter milieu?

Heel veel. Ik ben houtbewerker. Bepaalde mensen zeggen dat Houtbewerkers mensen zijn die geen respect hebben voor het milieu. Die mensen die dit zeggen hebben het verkeerd. Als ik hout nodig heb, probeer ik indien mogelijk resthout te gebruiken. Moet ik nieuw hout kopen, koop ik hout van de Forest Stewardship Council (FSC). Ik erger me aan plaathout en ik probeer dit te vermijden. Plaathout is meestal niet waterdicht, is meestal zwak en bevat lijmen. En de meeste lijmen zijn niet milieuvriendelijk.

Het recycleren gaat als volgt. Wij houden alles gescheiden. Restafval, PMD, papier en karton, glas en compost. Brood wordt apart gehouden voor pluimvee van een vriend. Broodzakken worden ook bij het papier gegooid. En wij hebben altijd zakken bij ons om boodschappen te doen. Indien mogelijk, kopen wij vers of in bokaal. En de bokalen kunnen vele mensen gebruiken.

Wij wonen op een flat en moeten heel veel stoken om ons flat warm te houden. Dit jaar zijn we begonnen met een andere tactiek. Wij zitten in de winter in 1 ruimte, de woonplaats, waar wij naar de televisie kunnen kijken en daar ook eten aan een tafel. Enkel die plaats word gestookt. Twee redenen: het is milieuvriendelijk en Gas is duur, duurder dan elektriciteit! In mijn kamer staat mijn computer en dit word verwarmd met een eleckrisch kacheltje op lage stand. Heb ik geen printer nodig of ben ik eventjes weg, dan schakel ik alle toestellen uit (Uitgezonderd de computer).

Wij doen alles met het openbaar vervoer. Door het prijskaartje doen we alles met de bus in plaats van met de trein. Indien mogelijk met de fiets. Ik doe alles met de fiets in een straal van 15-20 km rond Ieper. Moeten mijn broer en ik op dezelfde plaats zijn, dan gaan wij beiden met de wagen.


Wat is je grootste ondeugd?

Heb ik niet.... onschuld

Wat vind je de beste plek om te wonen?

Bij Villena in het gebied buiten het dorp, in het regio Alicante (Spanje), waar mijn oom woont. Gewoon prachtig gebied met allerlei reuzencactussen, omgeven door bergen. In Villena bevindt zich het Castillo de la Atalaya, een kasteel dat op een berg staat. ‘s nachts wordt dat zo prachtig belicht dat je gewoon zin heb om heel de nacht te kijken (die verspillen dus de energie die jij bespaart, LK). Rustig gebied, warm gebied. Lekker wijnen die je met een gestrekte arm in je mond moet gieten. Gewoon ideaal!

Tenslotte: wat wil je de wereld nog vertellen? Dit is je kans.

Wat er ook gebeurt, leef je in armoede, leef je met medische problemen, leef je in een gevaren zone,....probeer er het beste van te maken. Er is altijd een oplossing. Verder ga ik mij aansluiten bij de overige interviews.Met groot plezier gemaakt en bewerkt, Lingekopf


Laatst aangepast door Lingekopf op 15 Nov 2008 19:31, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
ReinéGeregistreerd op: 4-11-2006
Berichten: 9798
Woonplaats: Zoetermeer

BerichtGeplaatst: 15 Nov 2008 19:27    Onderwerp: Reageer met quote

Gaaf interview Rino........... je bent een toffe peer!
En weet je trouwens nog bij wie je in de auto zat met die vieze gore modderschoenen.......(Vampire dugout)......... Evil
_________________
Did you imagine the final sound as a gun
(Porcupine Tree)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
Fritz Kempf
Ere WikiMusketier


Geregistreerd op: 4-4-2006
Berichten: 10370
Woonplaats: Wipers (Ieper)

BerichtGeplaatst: 15 Nov 2008 19:30    Onderwerp: Reageer met quote

r3slotboom @ 15 Nov 2008 19:27 schreef:
Gaaf interview Rino........... je bent een toffe peer!
En weet je trouwens nog bij wie je in de auto zat met die vieze gore modderschoenen.......(Vampire dugout)......... Evil


Eventjes denken...... Evil Wees blij, je kreeg tenminste een souvenir mee. Cool
_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Who is the real "Fritz Kempf"?

Ypres Salient on Pictures
Discover the Salient - Meet the men


FHSW Wikia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
MatthijsGeregistreerd op: 10-4-2008
Berichten: 1277
Woonplaats: Sommelsdijk

BerichtGeplaatst: 15 Nov 2008 19:38    Onderwerp: Reageer met quote

Erg leuk en uitgebreid interview, Rino! Gaaf om je beter te leren kennen!! Laughing
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht AIM Naam
A. de KosterGeregistreerd op: 15-1-2006
Berichten: 1488

BerichtGeplaatst: 15 Nov 2008 20:09    Onderwerp: Reageer met quote

Leuk om je zo eens te leren kennen Sniper!!
_________________
www.gi-qmstore.com gespecialisserd in Korea en Vietnam oorlog gear.
Nederland in WO1
www.zeeland1914-1918.nl
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
mrs StanGeregistreerd op: 2-7-2007
Berichten: 4600
Woonplaats: Terneuzen

BerichtGeplaatst: 16 Nov 2008 1:54    Onderwerp: Reageer met quote

Heel leuk interview Rino! Leuk je zo ook wat beter te leren kennen!

Greetz, Margreet Cool
_________________
"Those boys were lions led by donkeys" quoted by our friend Mike about the victims of shot at dawn
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Yvonne
Admin


Geregistreerd op: 2-2-2005
Berichten: 45654

BerichtGeplaatst: 16 Nov 2008 9:34    Onderwerp: Reageer met quote

Wat een leuk en uitgebreid interview Snaaip, leuk gedaan.
En mensen die snaaip weleens hebben meegemaakt weten dat ie kan babbelen Wink
_________________
Met hart en ziel
De enige echte

https://twitter.com/ForumWO1
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
IeperietGeregistreerd op: 17-2-2005
Berichten: 471
Woonplaats: Westerlo be.

BerichtGeplaatst: 16 Nov 2008 11:44    Onderwerp: Reageer met quote

Yvonne @ 16 Nov 2008 9:34 schreef:
Wat een leuk en uitgebreid interview Snaaip, leuk gedaan.
En mensen die snaaip weleens hebben meegemaakt weten dat ie kan babbelen Wink
Cool

Ik kan dit alleen maar be-amen. Cool
_________________
_________________

Per ignem vincimus.
_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
arnekenGeregistreerd op: 28-6-2007
Berichten: 2605
Woonplaats: Brugge

BerichtGeplaatst: 16 Nov 2008 11:52    Onderwerp: Reageer met quote

Ahn mijn mede-forumjonkie (al is hij nu toch wel al "oud" om jonkie genoemd te worden Cool )

Tof interview, zoals we onze Snaaip kennen.
_________________
Greater love hath no man than this that a man lay down his life for his friends.
Epitaph Lance CPL L.A.C Webb (Lancastershire fusiliers) @kezelberg Millitary Cemetery
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht MSN Messenger
genie79libanonGeregistreerd op: 1-11-2007
Berichten: 546
Woonplaats: alphen aan de rijn

BerichtGeplaatst: 16 Nov 2008 12:13    Onderwerp: Reageer met quote

leuk intervieuw
ja als hij babbeld zo als hij schrijft Cool
maar het is goed te zien dat er jeugdige zich intreseren voor de geschiedenis
hans
_________________
Non nobis, Domine,
non nobis, Domine, non nobis,
sed nomine tuo da gloriam.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
Fritz Kempf
Ere WikiMusketier


Geregistreerd op: 4-4-2006
Berichten: 10370
Woonplaats: Wipers (Ieper)

BerichtGeplaatst: 16 Nov 2008 14:03    Onderwerp: Reageer met quote

arneken @ 16 Nov 2008 11:52 schreef:
Ahn mijn mede-forumjonkie (al is hij nu toch wel al "oud" om jonkie genoemd te worden Cool )

Tof interview, zoals we onze Snaaip kennen.


Zolang ik geen grijze heb, ben ik jong. Cool
_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Who is the real "Fritz Kempf"?

Ypres Salient on Pictures
Discover the Salient - Meet the men


FHSW Wikia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
iuvenis feroxGeregistreerd op: 8-10-2007
Berichten: 841
Woonplaats: drumhok

BerichtGeplaatst: 16 Nov 2008 16:07    Onderwerp: Reageer met quote

Snaaip, tof interview van een nog toffer persoon!
We zien elkaar binnenkort in december alweer, kunnen we weer lekker veel modder verzamelen Evil !
_________________
Leo van Bergen: "Oorlog en geneeskunde, vernietiging en herstel, barbarij en vooruitgang, bleken twee handen op een buik"
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage MSN Messenger
StukaGeregistreerd op: 18-2-2008
Berichten: 161
Woonplaats: Horebeke

BerichtGeplaatst: 16 Nov 2008 20:18    Onderwerp: Reageer met quote

Hola !! Nog een mountainbiker ! Cool
Bezoek eens het forum van www.mountainbike.be.

Welk merk MTB is dat trouwens ?
Is niet gans duidelijk op mijn scherm. Neutral
_________________
Et alors ? (F. Mitterrand)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
Fritz Kempf
Ere WikiMusketier


Geregistreerd op: 4-4-2006
Berichten: 10370
Woonplaats: Wipers (Ieper)

BerichtGeplaatst: 16 Nov 2008 20:58    Onderwerp: Reageer met quote

Stuka @ 16 Nov 2008 20:18 schreef:
Hola !! Nog een mountainbiker ! Cool
Bezoek eens het forum van www.mountainbike.be.

Welk merk MTB is dat trouwens ?
Is niet gans duidelijk op mijn scherm. Neutral


Scott Reflex 50. Smile


_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Who is the real "Fritz Kempf"?

Ypres Salient on Pictures
Discover the Salient - Meet the men


FHSW Wikia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
Henk-WillemGeregistreerd op: 23-7-2007
Berichten: 396
Woonplaats: Gewoonlijk op Aarde

BerichtGeplaatst: 16 Nov 2008 21:10    Onderwerp: Reageer met quote

Mooi interview! Leuk om je zo beter te leren kennen.
_________________
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
BDOS #3009
OMSA M#8014
GMIC #5812

Live easy, PARTY HARD
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
Price of GloryGeregistreerd op: 21-9-2007
Berichten: 2325
Woonplaats: Deventer

BerichtGeplaatst: 17 Nov 2008 18:05    Onderwerp: Reageer met quote

Zo zo weer heel wat te weten gekomen over die Snaaip Smile
Leuk interview hoor !!! Very Happy
_________________
Wars begin where you will, But they do not end where you please.
"All Wars Arise For The Possesion Of Wealth" (Plato)

http://www.ahwk.fr
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
DesiréGeregistreerd op: 14-12-2007
Berichten: 398

BerichtGeplaatst: 17 Nov 2008 20:24    Onderwerp: Reageer met quote

Leuk interview...

Kunnen veel jonge gasten van tegenwoordig een voorbeeld aan nemen....
Cool
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
HighlanderGeregistreerd op: 30-5-2006
Berichten: 558
Woonplaats: Ruddervoorde

BerichtGeplaatst: 18 Nov 2008 16:39    Onderwerp: Reageer met quote

Reeds enkele keren gezien irl, eventjes mee gesproken (allez, vooral er naar geluisterd Cool ) maar in dit interview komt meer de ware Sniper tevoorschijn. Houden zo!
_________________
Not fallen, but pushed!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
MartGeregistreerd op: 23-2-2005
Berichten: 1910

BerichtGeplaatst: 18 Nov 2008 20:06    Onderwerp: Reageer met quote

Eindelijk een interview met Sniper. Heeft lang geduurd voor iemand met zoveel posts achter zijn naam! Evil Maar is erg leuk geworden, Snoopy!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
patrick vcGeregistreerd op: 18-2-2008
Berichten: 443
Woonplaats: roeselare

BerichtGeplaatst: 18 Nov 2008 21:07    Onderwerp: Reageer met quote

schitterend interview rino
ik ken je al een hele tijd en ik zal eerlijk zijn je bent een toffe kerel waarmee men uren kan praten over wo1 MAAR ook waar men soms bij de mama een heerlijke kop koffie kan krijgen
je mag er wezen rino Wink Wink Wink Wink Wink
_________________
herinner de belgische soldaten
oeren 11 11 2008 om nooit te vergeten
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Yahoo Messenger MSN Messenger
Fritz Kempf
Ere WikiMusketier


Geregistreerd op: 4-4-2006
Berichten: 10370
Woonplaats: Wipers (Ieper)

BerichtGeplaatst: 15 Mrt 2009 22:55    Onderwerp: Reageer met quote

Voor onze Stanneke, en ook de anderen. Stan weet hierover, de anderen wellicht niet.De Tiger tank kon heel wat tanks aan. Maar de Amerikanen hebben hun tanks ook verzwaard. Een van die tanks was de M4A3E2 Sherman Jumbo. Met zijn 140mm pantsering in een hoek van 34°, kan zelfs een 88 mm granaat van de Tiger niet of amper de pantsering doorslaan. In Games word dit vaak genegeerd, maar FH en FHSW doen hun best om alles zo authentiek te maken.

De Jumbo bevond zich op een hoek van twee wegen die scherp op elkaar kwamen, naast een rivier (Maas). Hij had zicht op twee wegen vanwaar de Duitsers komen. Hij hoeft enkel de aanvallende Duitsers te vernietigen met zijn 75 mm M3 kanon.

Ik kwam met Tiger en zag de Jumbo zijn neus naar me toe draaien (Om zijn zwakke punten niet bloot te stellen) en begon op mij te vuren. Ik werd geraakt en licht beschadigd. Mijn enige hoop om die tank te verslaan was in "poep" te raken. Maar ik moet eerst die zijde of poep in het vizier krijgen en zou dus ook vernietigd kunnen worden als de Jumbo mijn zijde raakt. Dus ik bedacht een tweede plan. Ik zag dat de tank zeer dicht bij de diepe rivier stond en mijn plan was dus om de Jumbo in de rivier te duwen. En dit lukte me. Net voor de Jumbo de fatale schot ging lossen, duwde ik met mijn 57 ton zware Tiger de 38 ton zware Jumbo de rivier in. Evil

Tactiek. Cool
_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Who is the real "Fritz Kempf"?

Ypres Salient on Pictures
Discover the Salient - Meet the men


FHSW Wikia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
TandoriniGeregistreerd op: 11-6-2007
Berichten: 7050

BerichtGeplaatst: 16 Mrt 2009 20:59    Onderwerp: Reageer met quote

sniper snoop @ 15 Mrt 2009 22:55 schreef:De Tiger tank kon heel wat tanks aan. Maar de Amerikanen hebben hun tanks ook verzwaard. Een van die tanks was de M4A3E2 Sherman Jumbo. Met zijn 140mm pantsering in een hoek van 34°, kan zelfs een 88 mm granaat van de Tiger niet of amper de pantsering doorslaan.


De Tiger I kon de frontbepantsering penetreren van elke Sherman vanop een afstand van 1700m.
Een M4A2 was zelfs niet in staat de Tiger frontaal te vernietigen.
Een M4A3E2 "Jumbo" met zijn 75-mm kanon,moest naderen tot op 700m.
Een Engelse Sherman "Firefly" kon dat met zijn 17-ponder anti-tankgeschut vanop 1700m.

De enige twee tanks die de Tiger I "bijna" evenaarden waren de M26 Pershing(US) en de IS-2(USSR).
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
Fritz Kempf
Ere WikiMusketier


Geregistreerd op: 4-4-2006
Berichten: 10370
Woonplaats: Wipers (Ieper)

BerichtGeplaatst: 16 Mrt 2009 21:10    Onderwerp: Reageer met quote

Tandorini @ 16 Mrt 2009 20:59 schreef:
sniper snoop @ 15 Mrt 2009 22:55 schreef:De Tiger tank kon heel wat tanks aan. Maar de Amerikanen hebben hun tanks ook verzwaard. Een van die tanks was de M4A3E2 Sherman Jumbo. Met zijn 140mm pantsering in een hoek van 34°, kan zelfs een 88 mm granaat van de Tiger niet of amper de pantsering doorslaan.


De Tiger I kon de frontbepantsering penetreren van elke Sherman vanop een afstand van 1700m.
Een M4A2 was zelfs niet in staat de Tiger frontaal te vernietigen.
Een M4A3E2 "Jumbo" met zijn 75-mm kanon,moest naderen tot op 700m.
Een Engelse Sherman "Firefly" kon dat met zijn 17-ponder anti-tankgeschut vanop 1700m.

De enige twee tanks die de Tiger I "bijna" evenaarden waren de M26 Pershing(US) en de IS-2(USSR).


Juist, maar een Tiger kan geen Jumbo doorslaan. Dit klopt toch?
_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Who is the real "Fritz Kempf"?

Ypres Salient on Pictures
Discover the Salient - Meet the men


FHSW Wikia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
TandoriniGeregistreerd op: 11-6-2007
Berichten: 7050

BerichtGeplaatst: 16 Mrt 2009 21:17    Onderwerp: Reageer met quote

sniper snoop @ 16 Mrt 2009 21:10 schreef:
Juist, maar een Tiger kan geen Jumbo doorslaan. Dit klopt toch?


Tandorini @ 16 Mrt 2009 20:59 schreef:

De Tiger I kon de frontbepantsering penetreren van elke Sherman vanop een afstand van 1700m.


Tochwel Wink
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
Fritz Kempf
Ere WikiMusketier


Geregistreerd op: 4-4-2006
Berichten: 10370
Woonplaats: Wipers (Ieper)

BerichtGeplaatst: 16 Mrt 2009 21:44    Onderwerp: Reageer met quote

Tandorini @ 16 Mrt 2009 21:17 schreef:
sniper snoop @ 16 Mrt 2009 21:10 schreef:
Juist, maar een Tiger kan geen Jumbo doorslaan. Dit klopt toch?


Tandorini @ 16 Mrt 2009 20:59 schreef:

De Tiger I kon de frontbepantsering penetreren van elke Sherman vanop een afstand van 1700m.


Tochwel Wink


Ik heb nochtans op veel docu's gehoord, dat een Tiger tank moeilijk een Jumbo kan doorslaan omdat de Jumbo 140 mm 34° hellend pantsering heeft, terwijl de standaard M4A3 maar slechts 51 mm heeft in diezelfde hoek. Dit beweerd William Atwater.
_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Who is the real "Fritz Kempf"?

Ypres Salient on Pictures
Discover the Salient - Meet the men


FHSW Wikia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
kiwii_17Geregistreerd op: 13-10-2008
Berichten: 413
Woonplaats: West-Vlaanderen

BerichtGeplaatst: 17 Mrt 2009 20:54    Onderwerp: Reageer met quote

Tof interview om te lezen. Smile
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Fritz Kempf
Ere WikiMusketier


Geregistreerd op: 4-4-2006
Berichten: 10370
Woonplaats: Wipers (Ieper)

BerichtGeplaatst: 03 Apr 2009 12:58    Onderwerp: Reageer met quote

sniper snoop @ 16 Nov 2008 21:58 schreef:
Scott Reflex 50. SmileOp 3 april 2006 werd mijn MTB aangekocht. Dit is dus precies 3 jaar geleden. Ik hou alle kilometers bij, enkel Mountainbike. Ondertussen heb ik 35478 km gedaan met de MTB. Uitgezonderd de kilometers van dagelijks gebruik en foto's. Alles bijeen zou zeker boven de 100.000 km zijn! In die periode werd de remmen 16 keer hersteld, waarvan 3 keer de armen. 4 keer de ketting vervangen. 1 keer de complete 8 versnelling achteraan. 1 keer de trapas (die brak tijdens het "jumpen", ik kwam iets te hard aan). En 19 keer de buiten en 5 keer binnenband. Natuurlijk ook nog talrijke smeerbeurten, instellingen en gaten stoppen. Best veel. Very Happy

Toevallig vandaag brak de vering van de rechterarm van de achterste rem. Resultaat = nieuwe remmen en deze keer een complete setje. Vandaag rustig monteren.

Ondertussen wat rond gekeken voor een vervanger. Want binnenkort gaat de Scott Reflex 50 vervangen worden door een Trek 6300 Disc. Het wit/rood/zwart versie. De Scott zal dan enkel voor dagelijks gebruik worden gebruikt en zal ik ook rustig herstellen. €799 voor de Scitt, een kleine €300 duurder dan de Scott. Even goed sparen en tegen herfst 2009 heb ik hem zeker! Reken erop dat ik ook nog mijn rijbewijs te doen heb + wagen.


http://www.trekbikes.com/nl/nl/bikes/mountain_hardtail/6_series/6300e/
_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Who is the real "Fritz Kempf"?

Ypres Salient on Pictures
Discover the Salient - Meet the men


FHSW Wikia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
Fritz Kempf
Ere WikiMusketier


Geregistreerd op: 4-4-2006
Berichten: 10370
Woonplaats: Wipers (Ieper)

BerichtGeplaatst: 06 Feb 2011 15:14    Onderwerp: Reageer met quote

Beroep houtbewerker kan ondertussen veranderd worden naar Kandidaat Militair en hier mijn eerste Bivak foto!


_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Who is the real "Fritz Kempf"?

Ypres Salient on Pictures
Discover the Salient - Meet the men


FHSW Wikia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
schiptjeGeregistreerd op: 28-10-2007
Berichten: 1745
Woonplaats: westouter

BerichtGeplaatst: 06 Feb 2011 17:10    Onderwerp: Reageer met quote

Deltombe! Waar is je wapen? Tien keer pompen!! Wink Embarassed
_________________
Mijn grootvader Sergeant-Majoor Ryckeboer Richard (1895-1981).
3de Linie, 2de Linie en het 22ste Linie Regiment (27 mei 1913 - 11 november 1919)
http://blog.seniorennet.be/bmb_oeren/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Lingekopf
Bismarck


Geregistreerd op: 19-10-2006
Berichten: 16013
Woonplaats: Binnen de Atlantikwall en 135 km van het WO1-front

BerichtGeplaatst: 06 Feb 2011 19:09    Onderwerp: Reageer met quote

Wat maakt het uit? Het is het Belgisch leger hoor!
_________________
"Setzen wir Deutschland, so zu sagen, in den Sattel! Reiten wird es schon können..... "
"Wer den Daumen auf dem Beutel hat, der hat die Macht."

Otto von Bismarck, 1869
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Percy ToplisGeregistreerd op: 9-5-2009
Berichten: 16288
Woonplaats: Suindrecht

BerichtGeplaatst: 06 Feb 2011 19:16    Onderwerp: Reageer met quote

Welnee... Hij spuit eventuele belagers gewoon nat met het water uit die fles aan zijn voeten...
_________________

“I hope you live a life you are proud of. If you find that you are not, l hope you have the strength to start all over again.
- F. Scott Fitzgerald
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
schiptjeGeregistreerd op: 28-10-2007
Berichten: 1745
Woonplaats: westouter

BerichtGeplaatst: 06 Feb 2011 19:34    Onderwerp: Reageer met quote

In het Belgische leger wordt je geleerd dat je te velde:
je eet met je wapen bij je, je wast jezelf met je wapen bij je, je slaapt samen met je wapen, je sch..t met je wapen bij je, je "droomt" met je wapen bij je...
Te velde; steeds wapen binnen handbereik!
Het was een inside leger joke. Want daar wordt serieus op gedramd!
En 't is een stokpaardje van vele instructeurs, om je wapen te pakken te krijgen... Met alle gevolgen van dien. Op de foto zag ik zijn wapen niet. Daarmee het mopje. Wink
_________________
Mijn grootvader Sergeant-Majoor Ryckeboer Richard (1895-1981).
3de Linie, 2de Linie en het 22ste Linie Regiment (27 mei 1913 - 11 november 1919)
http://blog.seniorennet.be/bmb_oeren/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Lingekopf
Bismarck


Geregistreerd op: 19-10-2006
Berichten: 16013
Woonplaats: Binnen de Atlantikwall en 135 km van het WO1-front

BerichtGeplaatst: 06 Feb 2011 19:39    Onderwerp: Reageer met quote

Dat zal vroeger wel gegolden hebben, maar blijkbaar zijn de regels wat veranderd... Wink
_________________
"Setzen wir Deutschland, so zu sagen, in den Sattel! Reiten wird es schon können..... "
"Wer den Daumen auf dem Beutel hat, der hat die Macht."

Otto von Bismarck, 1869
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
maxmadmartinGeregistreerd op: 27-11-2006
Berichten: 2229
Woonplaats: oostende

BerichtGeplaatst: 06 Feb 2011 21:33    Onderwerp: Reageer met quote

Op z'en Amerikaans dan . Surprised
That is me rifle.. Surprised
That is me gun... Embarassed
This is for shooting... Yvonne blik
This is for fun... yummie
Grtz ,MMM Evil
_________________
People always have been the foolish victims of deception and self-deception in politics, and they always will be, until they have learned to seek out the interests of some class or other behind all moral, religious, political and social phrases, declarations and promises.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Percy ToplisGeregistreerd op: 9-5-2009
Berichten: 16288
Woonplaats: Suindrecht

BerichtGeplaatst: 06 Feb 2011 22:41    Onderwerp: Reageer met quote

schiptje @ 06 Feb 2011 19:34 schreef:
(...) je wapen, je sch..t met je wapen bij je, je "droomt" (...)

Euh... 'schiet'??? speechless
_________________

“I hope you live a life you are proud of. If you find that you are not, l hope you have the strength to start all over again.
- F. Scott Fitzgerald
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
schiptjeGeregistreerd op: 28-10-2007
Berichten: 1745
Woonplaats: westouter

BerichtGeplaatst: 06 Feb 2011 23:05    Onderwerp: Reageer met quote

Percy Toplis @ 06 Feb 2011 22:41 schreef:
schiptje @ 06 Feb 2011 19:34 schreef:
(...) je wapen, je sch..t met je wapen bij je, je "droomt" (...)

Euh... 'schiet'??? speechless


De e van schiet mag je veranderen door een j... Evil
En het eufemisme "dromen" wordt ook wel eens "piekeren" genoemd (ŕ la Betty Owczarek in Big Brother 2000)... Rolling Eyes Embarassed
_________________
Mijn grootvader Sergeant-Majoor Ryckeboer Richard (1895-1981).
3de Linie, 2de Linie en het 22ste Linie Regiment (27 mei 1913 - 11 november 1919)
http://blog.seniorennet.be/bmb_oeren/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Binkske007
Moderator


Geregistreerd op: 8-4-2008
Berichten: 3970
Woonplaats: Turnhout (België)

BerichtGeplaatst: 07 Feb 2011 10:54    Onderwerp: Reageer met quote

Blij te zien dat het je goed gaat maatje. Laughing
_________________
"They shall grow not old, as we that are left grow old" poppy
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Fritz Kempf
Ere WikiMusketier


Geregistreerd op: 4-4-2006
Berichten: 10370
Woonplaats: Wipers (Ieper)

BerichtGeplaatst: 12 Feb 2011 19:08    Onderwerp: Reageer met quote

schiptje @ 06 Feb 2011 17:10 schreef:
Deltombe! Waar is je wapen? Tien keer pompen!! Wink Embarassed


In mijn tentje. Wink
_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Who is the real "Fritz Kempf"?

Ypres Salient on Pictures
Discover the Salient - Meet the men


FHSW Wikia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index -> FEW user interview Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group